dimecres, 8 de juliol del 2009

Prop d'un centenar de persones participen a la caminada reivindicativa promoguda per la PDF.Camp


La plataforma demana la reobertura de la línia de tren Reus-Roda de Barà i defensa que la línia suposaria una connexió ràpida entre l’aeroport de Reus i l’estació de l’AVE de Perafort

Redacció TT - 06/07/2009 - 10:54h

Prop de 100 persones van participar aquest diumenge a la caminada reivindicativa convocada per la Plataforma per la Defensa d'un Ferrocarril Públic i de Qualitat (PDF.Camp) creada el passat 3 de març, que va sortir des de l’estació de l’AVE de Perafort a les deu del matí. La Plataforma demana la reobertura de la línia Reus-Roda de Barà, que porta inactiva des de fa 28 anys i que es té previst que ara s’utilitzi pels desviament de trens de mercaderies perilloses.

PDF.Camp considera que tornar a obrir la línia al transport de viatgers facilitaria la implantació d’una xarxa integrada de Rodalies que vertebri la mobilitat al conjunt de les comarques del Camp de Tarragona. També creuen que la línia suposaria una connexió ràpida entre l’aeroport de Reus i l’estació de l’AVE de Perafort.

Recordem que el portaveu de la PDF.Camp, Juan Ramon Ferrandis, manifestava a TT el passat 16 de juny, que una darrera proposta és la creació d’un “by-pass” alternatiu al que defensa el moviment “Mou-te per Tarragona” amb la Plataforma “TGNByPass”, on, segons el portaveu, “no faria falta una nova infraestructura que divideixi el territori”. La seva opció és col.locar un intercanviador d’eixos d’ample internacional a l’estació de l’Arboç, “cosa que no suposaria cap cost perquè es pot traslladar l’intercanviador que ara està a Roda de Barà”. D’aquesta manera, compartint la infraestructura viària convencional, els trens regionals d’Alta Velocitat podrien tenir parada a l’Arboç, Sant Vicenç de Calders, el Vendrell, Tarragona, Comarruga, Torredembarra, Altafulla i Vila-seca. Segons Ferrandis, “s’aprofitarien les vies actuals i les aprovades al Pla Parcial Territorial del Camp, és una opció més econòmica, viable i sostenible que la de ‘Mou-te’, tot i respectar la seva proposta”.
.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada