dimecres, 8 de juliol del 2009

La PDF.Camp defensa col.locar l'intercanviador d’ample internacional a l’Arboç


La Plataforma considera que, per fer que arribi l’Alta Velocitat a Tarragona,l’opció del moviment “Mou-te per Tarragona” és “poc viable, més cara i menys sostenible amb el territori".

Redacció TT - 16/06/2009 - 16:26h

La Plataforma per la Defensa d'un Ferrocarril Públic i de Qualitat del Camp de Tarragona (PDF.Camp), creada el passat 3 de març amb l’objectiu de demandar una millora en el servei ferroviari del Camp, ha celebrat aquest dilluns una assemblea en la que s’han decidit les propostes que reuniran en un document de treball i en el que basaran les seves reivindicacions. Tal i com ha explicat a TT, el portaveu de la Plataforma, Juan Ramon Ferrandis, una de les propostes és un “bypass” alternatiu al que defensa el moviment “Mou-te per Tarragona” amb la Plataforma “TGNByPass”, on, segons el portaveu, “no faria falta una nova infraestructura que divideixi el territori”. La seva opció és col.locar un intercanviador d’eixos d’ample internacional a l’estació de l’Arboç, “cosa que no suposaria cap cost perquè es pot traslladar l’intercanviador que ara està a Roda de Barà”. D’aquesta manera, compartint la infraestructura viària convencional, els trens regionals d’Alta Velocitat podrien tenir parada a l’Arboç, Sant Vicenç de Calders, el Vendrell, Tarragona, Comarruga, Torredembarra, Altafulla i Vila-seca. “S’aprofitarien les vies actuals i les aprovades al Pla Parcial Territorial del Camp, és una opció més econòmica, viable i sostenible que la de ‘Mou-te’, tot i respectar la proposta del moviment, la trobem poc encertada”, ha afegit el portaveu.

Entre d’altres propostes, també inclouen l’ampliació de la nova xarxa de rodalies del Camp de Tarragona, més enllà dels actuals plantejaments de la Generalitat de Catalunya. Contemplen dues anelles ferroviàries concèntriques que connectarien per ferrocarril els principals nuclis poblacionals del Camp de Tarragona i que unirien els principals nuclis poblacionals tant amb l’aeroport com també amb l’estació de l’AVE. A més, també proposen un Tramcamp complementari que uneixi Tarragona amb l’estació del Camp i Valls i que transcorri paral•lel a la N-240. Totes aquestes propostes es donaran a conèixer la propera setmana en el document que estan elaborant i on també es farà una radiografia exhaustiva –estació per estació i tram a tram- dels serveis i les infraestructures ferroviàries existents al Camp de Tarragona.

Finalment, en la reunió s’han reafirmat també en l’acte reivindicatiu, que tindrà lloc el dia 5 de juliol, i que es tracta d’una caminada reivindicativa per la línia Reus-Roda –tancada des de fa 27 anys- per reivindicar la reobertura per tal de facilitar la seva integració dins la xarxa de Rodalies del Camp de Tarragona, connectant l’aeroport i l’estació de l’AVE, i aprofitar-la com a by-pass de mercaderies perilloses, per tal de contribuir a la reducció del risc i facilitar un considerable estalvi en el temps de marxa dels trens.

Recordem que la Plataforma està formada per diversos grups socials (entitats, associacions), partits polítics i sindicats, així com també ciutadans/es i usuaris/àries que de manera individual o col•lectiva volen contribuir a promoure –mitjançant accions de mobilització- una millora substancial del servei ferroviari al Camp de Tarragona.
.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada