divendres, 19 de febrer del 2010

Sessió de treball de la pdf.camp amb el regidor de mobilitat de Tarragona

Ahir dijous, la Plataforma per la Defensa d'un Ferrocarril Públic i de Qualitat al Camp de Tarragona  (pdf.camp) va tenir una reunió de treball amb el regidor de mobilitat de l'Ajuntament de Tarragona, Carles Castillo.  La reunió forma part de la roda de contactes que la pdf.camp du a terme per difondre les seves propostes sobre les solucions al transport ferroviari al Camp de Tarragona.  A la reunió es va fer una anàlisi del conjunt de projectes coneguts fins ara i es van debatre pros i contres. El regidor va explicar la posició de l'Ajuntament de Tarragona i va mostrar-se molt interessat en l'orientació general i les propostes concretes de la pdf.camp:

1. Reconeixement de la realitat territorial metropolitana del Camp de Tarragona per a resoldre eficaçment la mobilitat de la ciutadania.
2. Eficàcia, eficiència i sostenibilitat de les solucions, orientades a les persones usuàries i respectuoses amb el territori.
3.  Necessitat de dedicar esforços en primer lloc i immediatament a  millorar els recursos ferroviaris existents: freqüències, accessibilitat, informació, neteja...
4. Aprofitament de la via convencional per fer arribar els trens d'alta velocitat al nucli urbà de Tarragona a partir d'un intercanviador d'eixos a l'Arboç.
5. Reobertura de la línia Reus-Roda de Barà, abandonada fa anys per Renfe,  i desviació de les mercaderies perilloses fora de les concentracions urbanes.

El regidor va ser informat també de la pròxima campanya de la pdf.camp per estendre les seves propostes als usuaris del ferrocarril i a la població del Camp en general i per reivindicar especialment la solució de l'intercanviador d'eixos a l'Arboç del Penedès.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada