dimecres, 3 de març del 2010

ADIF comença aquest mes la remodelació de les estacions de Calafell i Segur

Imatge d'arxiu de l'estació de Calafell
Imatge d'arxiu de l'estació de Calafell 
delCamp.cat 
Les actuacions suposaran aixecar 67 centímetres les andanes en un tram de 200 metres per tal que els usuaris dels trens puguin accedir-hi amb més facilitat. Aixa mateix s’instal·larà una marquesina de 200 metres a banda i banda de les andanes.
Els treballs –que en el cas de Calafell tindran un cost de 2,4 milions d’euros, i en el de Segur, de dos milions d’euros– contemplen també la construcció d’un pas inferior per a vianants a les dues estacions. El pas connectarà les andanes amb un ascensor de vidre. Això suposarà que des dels passos inferiors actuals no es podrà accedir a les andanes, com succeeix actualment. Les actuacions busquen suprimir les barreres arquitectòniques, reforçar la seguretat i provocar que els usuaris del tren hagin de passar per l’estació i no per passos laterals.
Els treballs també contemplen el tancat del perímetre de les estacions, la col·locació de torns i en el cas de l’estació de Calafell, una profunda remodelació de l’edifici, que es troba en mal estat.
L’edifici de l’estació, que està catalogat, es troba parcialment apuntalat i al pis superior presenta un evident mal estat. Els treballs implicaran la remodelació de tot l’edifici, la col·locació d’una coberta nova, la remodelació de la façana i l’arranjament de les dues plantes. A la planta baixa se suprimirà una paret i es farà un bar nou, en un espai més ampli que l’actual. Les obres podrien estar enllestides la tardor d’enguany.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada