dilluns, 1 de març de 2010

La Cambra [de Tarragona] presenta al diputat del PSC Francesc Vallès les seves propostes ferroviàries

La Corporació reitera la necessitat de que l’alta velocitat arribi a Tarragona ciutat

El president de la Cambra de Comerç de Tarragona, Albert Abelló, acompanyat per l’Assessor de la corporació, l’arquitecte Xavier Climent, s’han reunit aquest dilluns amb el diputat del PSC, Francesc Vallès, a qui han traslladat les propostes ferroviàries de la Cambra a les comarques de Tarragona, però amb especial incidència amb el que té a veure amb la necessitat de l’arribada de l’alta velocitat a la Capital amb l’objectiu de que aquesta no quedi en cul de sac.

La Cambra de Tarragona considera que ara és el moment de plantejar la nova estació intermodal a l’entorn urbà de la ciutat, però encara més important: cal donar un pas endavant i estudiar els diferents escenaris possibles perquè el bypass sigui una realitat.

Francesc Vallès ha escoltat els plantejaments de la Cambra de Tarragona i s’ha compromès a donar-los a conèixer i traslladar-los davant del Ministeri de Foment. I ha agraït les aportacions i reflexions de la Cambra entorn el nou model ferroviari a les Comarques de Tarragona.

Recordem que el passat 12 de febrer els representants de la Cambra es van reunir amb els diputats de CiU i PP, Jordi Jané i Francesc Ricomà respectivament per expressar-los aquestes necessitats; en aquella ocasió i per problemes d’agenda, Francesc Vallès no hi va assistir, pel que la reunió es va traslladar a aquest dilluns.

El passat 12-F, tant Janè com Ricomà es van comprometre a recolzar les peticions tarragonines davant el Congrés del Diputats, agafant el compromís de defensar el “bypass” amb l’alta velocitat i fer expressament aquesta petició davant de l’Estat.

Des de la Cambra es demana que s’estudien els tres possibles escenaris de “bypass” ferroviari per Tarragona amb profunditat; considerant que el més factible a curt termini seria el que retrobaria novament el Corredor del Mediterrani a l’alçada de Sant Salvador.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada